2.1.2013

Viime vuonna

Minulla ei ole tapana kutoa (neuloa) itselleni mitään. Paitsi pipoja ;)
Viime vuonna tapahtui sitten aivan kummia, itselle valmistui SUKAT ja vieläpä lapasetkin. Tosin sukat kyllä tein sen verran isot että mahtuvat vierailevan ystävänkin jalkaan. Lapasen sen sijaan istuvat omaan käteeni paremmin kuin hyvin. Voisinpa sanoa että niistä tuli aivan täydelliset :)

 
Lapaset tuttua ja turvallista harmaata 7-veljestä. Puikot 4mm. Ohje: sama Kaneli kuin aikaisemmissa lahjalapasissa. Yhdestä kerästä saa kahdet parit jos vähentää yhden mallikerran toisista -> tulee siis lyhyempi ranneosuus.

 
Lankana samaa tuttua harmaata 7-veljestä, puikot 4 mm ja ohje omasta päästä. 
Pienemmät sukat Järbo raggi-lanka, puikot 3,75, ohje oma sovellus.
 
Alimmaiset harmaat sukat ovat ne omaan jalkaan tarkoitetut. Olen äärimmäisen ylpeä itsestäni, en muista edes milloin viimeksi olisin saanut aikuisten sukat tehtyä valmiiksi asti :D
Pienemmät sukat olivat hetken päähänpisto. Huomasin kaupassa "raitalankaa" ja oli pakko kokeilla millaiset raidat tästä tulee. Plääh, lanka oli paksumpaa kuin 7-veljestä, puikot oli liian ohuet ja lanka todella löyhällä kierteellä. Silmukoita joutui tekemään moneen kertaan että jokanen langan pala meni oikeaan väliin. Mutta valmiiksi kuitenkin tein :) Äiti kutoi näistä ensimmäisen sukan yli kantapään. Siinäpä sitten haastetta olikin kun koitin tehdä samanlaista ;) Mutta täytynee mainita että jos vahvistetun kantapään "kutomatta, kudotaan" tehdäänkin nurjalla puolella, niin omalla käsialallani kantalapusta tulee paljon jämäkämpi. Taidan siis siirtyä siihen tapaan, mihin sitä joutuisikkaan ilman sukulaisten sukkataitoja :)

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Nuo Kanelit on kyllä kivan näköiset, hieman oon harkinnut jo noita itsekin.

Pysseliini kirjoitti...

Noissa Kaneleissa on siitä kiva tuo palmikkokuvio että siellä keskellä ei tarvitse muistaa tehdä nurjia silmukoita ja kuvion oppii äkkiä ulkoa. Ainakin näin viidettä lapasta tehdessä kuvio on jo selkärangassa ;)