10.2.2013

Järjestystä

Minä en ymmärrä kuka käsityötavaroitani sotkee tai tunkee jokaiseen vapaana olevaan koloon tässä talossa.. Tai miksi lankani eivät pysy oikeissa laatikoissaan, vaan vaeltelevat pitkin taloa kerääntyen milloin mihinkin.

Joulun jälkeen neuvottelin itselleni "luvan" että sohvan vieressä saa olla yksi korillinen lankoja ja keskeneräisiä neulomuksia tai virkkauksia. Ja aivan huomaamatta siellä nyt näyttää tältä:

 
Oikeassa laidassa oleva kori on se, joka siellä saisi oikeasti olla. En tiedä kuka nuo toiset langat sinne on raahannut.. Periaatteessa minulla on laatikot kaapissa, joissa on jokaisessa jotain tiettyä lankaa. Tai oikeastaan ne taitaa kyllä olla järjestettynä langan paksuuden mukaan. Mutta jotenkin vaan sohvan nurkan ja lankakaapin välinen matka on niin vaivalloinen, ettei lankakerät kulje oikeen mielellään tätä matkaa.
 
Puhumattakaan ompeluhuoneesta. Voin aivan kivuttomasti karsia vaikkapa keittiökaappien tai oman vaatekaappini sisältöä. Mutta ompeluhuone, sieltä ei kyllä lähde mitään roskiin ilman monen viikon pohdintaa :D (Eikä yleensä sittenkään.) Tähän huoneeseen ei oikeasti saa tungettua enää yhtään hyllyn pätkää tai kaappia. Jossain vaiheessa hyllyt olivat järjestyksessä, mutta taas näyttää tältä:
 
 
 
Voin siis todeta, että vieläkään en ole löytänyt tänne huoneeseen semmoista järjestyssysteemiä joka toimisi oikeasti. Tokihan sitä tavarat saa nätisti hyllylle, mutta toimiiko se oikeasti silloin kun täällä huoneessa jotain tehdään. Tavaroiden vähentäminenhän ei ole mikään vaihtoehto :D Jatkan siis kokeiluja toimivan systeemin kehittämiseksi ;)
 
 
Laitoin pitkästä aikaa ompelutason ompelukoneeseen (tuo läpinäkyvä levy tuossa ompelukoneen luona). Ensimmäinen ajatus oli että tuonne tason allehan voi nyt laittaa vaikka mitä tavaroita :D Pöllöpuu tuli ommeltua, mutta auts, tuolia olisi kyllä saanut siirtää korkeammalle ennen urakkaa.. En siinä ommellessa ajatellut että käsiä joutuu pitämään aivan liian korkealla ja huonossa asennossa. Mutta kyllä se tuli mieleen sitten, kun parin tunnin päästä nousin koneen äärestä.. Jospa sitä oppisi joskus vähän ajattelemaan työskentelyasentoakin :)
 
Ensiviikon hommana olisi kai palauttaa lankakerät omiin laatikoihinsa ja järjestellä uudelleen ainakin nämä kuvassa näkyvät kolme hyllyä. Haastetta elämään ;)
 
Nyt jatkuu pöllöilyt.

Ei kommentteja: