21.3.2013

Kun kaikki menee pieleen

Silloin kun aurinko paistaa, tähdet on oikeassa asennossa ja tuulee etelästä.
Silloin kun ompelukone ompelee siististi, kankaat leikkautuu oikein eikä mikään sauma repsota. Silloin sitä kannattaisi ommella, vaikkapa vuorokauden ympäri!

Tähdet naksahti vissiin väärään asentoon viime päivinä. Enää nimittäin ei ompelukset onnistu. Oli todella hyvä idea, toteutus vaan takkusi.
Pikku A saa olla aina koekaniinina uusille ideoilleni, mutta koska fyysisesti olemme niin kaukana toisistamme, niin vaatteiden sovittelu on vähän hankalaa.
Siksipä piti kokeilla kaava jos toinenkin. Ja voi kauheata että kaavojen koot eroavat toisistaan aivan älyttömästi.. Piti sitten turvautua äidin auttavaan puhelimeen ja mittanauhaan :D

 
Selkänojalla rötköttävät housut näyttävät ihan pitkiltä kalsareilta. Voin sanoa ettei niiden pitänyt näyttää semmoisilta alunperin, mutta kun satuin ompelemaan pari kertaa väärin.. Ehkä joku olisi viisastunut jo ensimmäisten housujen jälkeen, kun huomaa että kangas joustaakin toivottua paremmin JOKA SUUNTAAN. Mutta enhän minä, uusia housuja vaan kokeiluun ;)


Näpertelin oikeen minikokoiset taskutkin housuihin. Sivusauman tikkauksia tehdessä rupesi kyllä hiukan itsestäkin tuntumaan siltä että olisi ehkä kannattanut vaihtaa kangasta.. Koetin lohdutella itseäni että kyllähän silitysrauta tai vaikka peseminen auttaa. Niin, itselleen on helppo valehdella :)
Ei auttanut. Mutta kun päivän olen housuja heitellyt ympäri ompeluhuonetta, niin tulin semmoiseen tulokseen että ehkä ne sittenkin kelpaa vaikka yöhousuiksi :) Parempia pöksyjä odotellessa ;)

Tiedättehän, vihoissaan ei saa mennä nukkumaan. Oli pakko ommella pikapöksyt hyvin marinoituneesta kankaasta että saisin hiukan positiivistä energiaa ;) Niissähän ei voi mennä mikään vikaan. Paitsi koko :D Seuraavana aamuna ompelin vielä uudelleen vyötäröresorin ja nyt ne on ihan ok. Eli kolmet housut, joista yhdet on ihan ok :D (+kaksi pipoa, jotka nekin menivät vähän niin ja näin)

Kauheeta jos ne tähdet nyt meinaa olla tässä asennossa pitkäänkin. Pitäisköhän pakata kankaat takaisin laatikkoon ja ottaa ne esille joskus toiste. No mistä sitä tietää milloin niitä uskaltaa ottaa esille sitten.. Eli tässä nyt sitten kiertelen koneita pari päivää ja kerään rohkeutta :)

*****

Epäonnisten housujen uusi omistaja :) No en kyllä lähetä niitä ennen kuin saan tehtyä ainakin yhdet mainiot pöksyt.. Onneksi piirsin kaavat isompiin housuihin jos poika kasvaa nopeammin kuin minun ompelutaidot.


2 kommenttia:

MariL kirjoitti...

On ne tähdet kyllä ihan väärässä asennossa. Mulla on mennyt neuleen kanssa ihan päin mäntyä, mutta en pura, en! ;) Kivalta nuo sinun pöksysi näyttävät ainakin kuvissa, toivottavasti niille tulee käyttöä!

Anneliini kirjoitti...

Kivoilta ne näyttää, oot nyt vaan ite niin kriittinen. :) Ja tuo A on kyllä söpö! :)